Най-желаните специалности в СУ – право, психология, софтуерно инженерство

0
94
СУ "Св. Климент Охридски Снимка: Дневник

Това става ясно след обявяването на приетите кандидат-студенти на първо класиране

Най-желаната специалност в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отново е правото. Това става ясно след обявяването на приетите кандидат-студенти на първо класиране.

9356 са кандидатите, подали документи за прием в най-старото висше училище у нас.

Втората най-желана специалност е „психология“, а третото място заема „софтуерно инженерство“.

На следващите места кандидатите са поставили специалностите „графичен дизайн“, „предучилищна и начална училищна педагогика“ (задочна форма на обучение), „английска филология“, „международни отношения“ (редовна форма на обучение), „журналистика“ (редовна форма на обучение), „връзки с обществеността“ (редовно обучение) и „компютърни науки“.

Над 5600 са кандидатите, приети на първия етап на класирането в редовна и задочна форма – държавна поръчка и платено обучение.

Вторият етап на класиране се извършва на 12 юли 2022 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, както и некласираните кандидат-студенти.

Потвърждаването или записването на класиралите се от втория етап кандидати се извършва от 13 до 15 юли 2022 г., включително. Непотвърдилите от второто класиране кандидати губят правото си за участие в третото класиране, което е окончателно.

Третият етап на класирането се извършва на 19 юли 2022 г. Срокът за записване е от 20 до 22 юли 2022 г. включително. Резултатите от това класиране са окончателни.