Насочват 30 милиона лева за възстановяване на щетите от наводненията по Черноморието

0
31
Срещата в парламента. СНИМКА: ГЕРБ

Това стана ясно след среща в парламента, инициирана от председателя на комисията по вътрешна сигурност Десислава Атанасова, заедно с Бойко Борисов и Делян Пеевски

Около 20-30 млн. лв. ще бъдат насочени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за подпомагане и възстановяване на щетите, нанесени по българското Черноморието след наводненията. Това стана ясно след среща в Народното събрание, инициирана от председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Десислава Атанасова, председателя на Комисията по бюджет и финанси Йордан Цонев и народните представители Бойко Борисов и Делян Пеевски, на която бяха обсъдени възможностите за финансова помощ на пострадалите райони. Това съобщи партия ГЕРБ на страницата си във фейсбук.

На срещата присъстваха министърът на финансите Асен Василев, зам.-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Продължава оценката на щетите като към момента огледите показват, че се налага ремонт и поправка на около 12 моста и други пътни съоръжение, които са разрушени от наводненията. Министърът на финансите увери, че във фонда за бедствия и аварии има достатъчно средства.