Николина Ангелкова няма да участва в листите на ГЕРБ, става бг представител в международна организация

0
174
Николина Ангелкова Снимка: фейсбук

Благодари на Бойко Борисов за доверието

Бившият депутат от ГЕРБ и министър на туризма в няколко правителства Николина Ангелкова няма да участва в листата на ГЕРБ-СДС от София област както в предишните няколко извънредни парламентарни избори. Тя е взела това решение снощи, написа Ангелкова във фейсбук.

„Ще пренасоча усилията си в подпомагане на Политическа Партия ГЕРБ в международната дейност, както и за привличането на външни инвеститори в България. Благодаря на г-н Бойко Борисов за предоставената възможност и доверието“, е написала ексминистърката.

Преди два месеца Ангелкова е избрана за представител на българското дясно политическо пространство в интерпарламентарния съюз САЩ-Китай-ЕС и от средата на септември ще участва пълноправно в заседанията му, обясни Ангелкова пред „24 часа“.

Организацията, чийто председател в момента е сенаторът от Флорида и кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Марко Рубио, съществува от няколко години като международен форум на високо политическо ниво, на който се дискутират икономически и политически проблеми между САЩ, страните от Европейския съюз и Китай. Досега България не е имала представител в него. Членове на организацията могат да са както настоящи така и бивши министри, сенатори, депутати от много държави. Вероятно ще има и представител на лявото политическо пространство в България.

Първото международно събитие на форума е от 12 до 16 септември в САЩ.