Някой пак дръпна конците и ИТН даде заден: До петък няма да има имена на министри

0
933
Ивайло Вълчев
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Името на премиера щяло да стане ясно при връчването на мандата

Имената на бъдещите министри няма да бъдат ясни до петък, обяви в кулоарите на парламента депутатът от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев. Онзи ден неговият съпартиец Радостин Василев обаче каза, че проектоправителството ще е готово до края на седмицата.

„В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно. Не сме получили такъв, за да назоваваме конкретни имена“, поясни той, цитиран от „24 часа“. но президентът ги чака да сформират кабинета.

Вълчев допълни, че по време на разговорите с ИТН другите партии са уверили, че конкретните имена не ги интересуват.

„Разговорите продължават по експертни групи. За споразумение не сме разсъждавали“, каза още народният представител и така даде още един заден, след като досега всички от ИТН бяха категорични, че коалиция няма да правят с никого.

„Далеч сме от мисълта да „строим“ нашето поведение само от това кой какво очаква от нас и ще бъде щастлив, коментира Вълчев, но не отговори дали ИТН остава на позиция за приватизацията на ББР.

Запитан защо са спрели разговорите с ДПС и те не участват в експертните групи, Вълчев обясни, че експерти участват в разговори там, където смятат, че има какво да се говори, да поставят въпроси и да поискат повече информация по приоритетите на ИТН.