Обещанията за революционни промени и „изчегъртване“ са нелепи и няма как да се случат

0
548
Бабикян като Ленин води "народа".

Чието и да е следващото правителство, то ще стъпи на постигнатото

Петко Симеонов

Петко Симеонов, фейсбук

Три испански поговорки:
„Да отречеш всичко, означава да признаеш всичко.“
„Да говориш за бикове и да бъдеш на арената, не е едно и също.“
„Този, който си намира извинения, всъщност си отправя обвинения.“

Шири се неразбиране, че българският капитализъм е синхронен с културата и разбиранията на българите. Той не е творение на ББ. ГЕРБ не съществуваше по време на ликвидационните съвети, на връщането на земята в „реални граници“, на „малката приватизация“, на реституцията, на масовата приватизация, на всеобщата приватизация… ГЕРБ дойде на власт благодарение на резултатите от Прехода до 2009.

Първата работа, която свърши, беше да ликвидира бандите за отвличания, магистрални грабежи и поръчкови убийства. Помните ли, че имаше такава напаст? В затвора бяха вкарани обвинените. Помните ли, че за корупция знакови имена бяха изправяни пред съда?

Кога по същество започна строителството на новите магистрали, пречиствателни станции, спортни зали и пр.? Кога и как започна възраждането на българските въоръжени сили?

Строителството и възраждането стана възможно заради членството в ЕС и НАТО. Това членство беше постигнато от предишните правителства. Правителството на Костов решително се раздели с тоталитарното минало в икономиката и направи важните стъпки към прозападната ориентация на страната. Правителството на Симеон Втори ни направи членове на НАТО и ЕС. Бойко Борисов продължи нататък.

Чието и да е следващото правителство, то ще стъпи на постигнатото и ще направи следващата крачка. Стъпка по стъпка!

Обещанията за революционни промени, за „изчегъртване“, за „смяна на системата“ са нелепи и все едно няма как да се случат. В България има капитализъм и този капитализъм е такъв, каквато е културата и разбиранията на българите. България е член на НАТО и ЕС. Това са релсите, по които се движи нашият влак.

Може ли да се движи по-бързо? Може и трябва. Избирателят ще определи кой да кара влака.