Обвиняем за убийството на аптекарката: Бях принуден, съучастникът ми заплашваше мен и сина ми

0
226
Гарабед Веринян

Съдът остави двамата мъже за постоянно в ареста

„Бях принуден да се включа, защото съучастникът ми заплашваше мен и сина ми”. Това заяви пред съда Гарабед Веринян – един от обвиняемите за жестокото убийство на аптекарката в Русе. По време на днешното заседание по делото съдът реши да остави него и другия обвиняем – Михаил, за постоянно в ареста.

„Много съжалявам! Аз му казах да не я убиваме. Познавам тази жена, както и мъжа й. Но той ме заплаши с пистолет, каза, че ще убие мен и после ще се върне да убие и сина ми, и семейството ми“, заяви Гарабед.

Мъжете са обвинени за отвличането, удушаването и разчленяването на трупа на Еранухи Пехливанян – собственичка на аптеки в крайдунавския град. По данни на разследващите на 11 януари жертвата била похитена от сочените за извършители. Те я следили повече от месец и установили навиците от ежедневието й – често носела в себе си големи суми пари в брой.

Привечер на 11 януари Пехливанян излязла от аптека с 20 хил. лева и сама тръгнала към автомобила си, паркиран в близост до сградата на НАП. Там била пресрещната от похитителите, единият от които бил облечен с униформа, наподобяваща тези на полицаите. Той поискал личната й карта, след което се качил в автомобила й, сложил й белезници и подкарал колата. Другият похитител се движил с друг автомобил след тях. По-късно жертвата била преместена от нейната в другата кола. Извършителите взели въпросните 20 000 лв., които тя носела в себе си, а след това я завели в дома й, където имало още 45 000 лв. в различни валути. Взели и тях.

Отвели я в покрайнините на град Русе и там я удушили. На следващия ден разчленили трупа и изхвърлили частите от него в река Русенски Лом, твърдят от държавното обвинение.