Петков не обясни къде се губят 3-те милиарда лева, уж дадени за компенсации за тока, обвини опозицията, че създава напрежение

0
1096
Кирил Петков Снимка: кадър

ЕРП-тата искат 200% увеличение на цената на битовия ток, твърдят от ГЕРБ

Премиерът Кирил Петков не можа да обясни пред репортери къде са 3-те милиарда лева, които уж са дадени за компенсации заради високите цени тока. Той твърди, че като помощи са изплатени 4 млрд. лева, а от отговор на енергийния министър Александър Николов до депутати от ГЕРБ става ясно, че сумата е 1 млрд. лева.

Петков не коментира цифрите и нарече обвиненията на ГЕРБ фалшива новина:

„Имат само една-единствена цел в момента – те се опитват да вкарват напрежение, изкуствено да подклаждат някакви страсти, които според мен са абсолютно неоснователни“, настоя премиерът.

От ГЕРБ предупредиха за готвени драстични увеличения на цената на тока. Според депутата Делян Добрев управляващите отказват да обявят какви повишения са поискали ЕРП-тата и топлофикацията и това е повод за притеснение:
„Знаете ли какво беше обяснението – не искаме сега да притесняваме хората. Ами щом не искат да ги притесняват, то значи работата е за притеснение. Нашата информация е, че исканите увеличения са в размери, достигащи двеста процента“.