Петков сдаде властта на Донев

0
48
Снимка: 24 часа

Бившият вече премиер отрече констатациите на Радев, нямало условия за апокалипсис

„От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Противно на внушенията в общественото пространство условия за апокалипсис в България няма. Няма заложени мини, клопки, подводни камъни, които да отклоняват вниманието ви от подготовката на честни предсрочни избори“.

Това каза Кирил Петков при предаването на властта на служебния министър-председател Гълъб Донев, който ще оглави кабиент №100.

„Преди час дадохме клетва да спазваме Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководим от интересите на народа. Клетвата вече е в сила. Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате всеки свой подпис и решение в националния интерес на България. Запазете известна дистанция от властта, за да не губите връзката си с хората. Когато търсите решение на съществуващ проблем ,мислете за всеки човек, който трябва да се справи с него и ще разчита за съдействие от страна на държавата ни. Ще ви припомня, че държавата, за която обикновено се говори като за нещо, извън нас, сме самите ние“, каза Гълъб Донев по време на предаването на властта в Министерския съвет.