Писателят Христо Стоянов: От няколко часа съм член на ГЕРБ…

0
220
Христо Стоянов Снимка: фейсбук

Няма да допусна да ми бъде внушаван страх. Ясно разбирам какво ме очаква

Христо Стоянов, фейсбук

От няколко часа съм член на ГЕРБ… Единственият начин да се промени човек е само ако мине през стремежа да промени света. Няма да допусна да ми бъде внушаван страх.

Ясно разбирам какво ме очаква. Но треморът на ръцете ми е наследствен, не е от страх. Осъзнавам, че ще бъда използван за помийна яма. Но в такива случаи си спомням Новозеландската легенда за сътворението на човека. „И когато Бог сътворил от глина човешка фигурка, се отдалечил от нея да утоли жаждата си.

През това време минал край фигурката дяволът и като я видял я оплюл цялата. Когато се върнал Бог при нея и я видял такава олигавена и слузеста, бръкнал така, както се бърка в ръкавица и я обърнал. От тогава човекът отвътре е мръсен, лигав и слузест, а отвънка е чист“… Колкото и да се опитвате да ме омърсите, няма да успеете, защото аз зная как да сътворя от себе си човек. И имам право на илюзии. А илюзиите никой не може да изцапа. Нали си спомняте „Покаяние“… „И какъв е този път, ако не води към Храма?…“.

Нямам нищо против тези, които имат други, различни от моите идеи. Бих могъл да говоря с тях. Всички идеи са пътища към Храма. Намерете своите пътища – в края на всеки път има по една България. Краят на всички пътища завършва с Храм. Плюейки по тези хлъзгави от лиги пътища само способствате някой да си строши краката и да не стигне до Храма. А Вие не искате това, нали…