Плевнелиев: Президентът съсипва собствената си държава

0
401
президент
Росен Плевнелиев

Борисов не трябва да влиза в играта на Радев, съветва предишният държавен глава

В никакъв случай Бойко Борисов не трябва да играе играта на Румен Радев. Тя е безумна и безсмислена. И не е битка на гражданите, а е просто важна за втория мандат на Радев. Един мъдър политик не бива да играе тази игра, коментира президентът Росен Плевнелиев /2012-2017 г./ пред Nova News.

„Радев наруши конституцията десетки пъти. Поиска абсолютната власт в държавата, искайки оставките на правителството, НС, главния прокурор по незаконен начин, взривявайки принципите за баланс между силите“, коментира той.

Плевнелиев отбеляза, че е важно Борисов да е вътре в партията си, да я заздрави и да излъчи нови представители. Според него Борисов е широкоскроен, ще се поучи от грешките си, но не бива отново да е кандидат-премиер.

„Трябва ни президент, който да ни лекува, може да бъде голям лекар на България. ГЕРБ трябва да излъчи за вицепрезидент човек от партията“, каза още Плевнелиев.

„Президентът съсипва собствената си държава, чуждестранните инвестиции в момента са 0%, за това отговорен е държавният глава. Той назначи дясната си ръка за министър-председател. Борисов е демократ, а Радев автократичен лидер, който не спазва конституцията“, подчерта Плевнелиев.

И призова гражданите да си дадат сметка докъде би довел втори мандат на Радев.