Две минути и половина президентът не успя да се справи с машинното гласуване

0
320
Радев се бори с машината.

Стоеше пред екрана на машината като пред навигационно табло на извънземен космически кораб

Александър Йорданов, Фейсбук

Две минути и половина президентът не успя да се справи с машинното гласуване. Стоеше пред екрана на машината като пред навигационно табло на извънземен космически кораб и отправяше недоумяващ поглед към комисията.

„Първата дама“ не го придружаваше. Странно, но факт. Но след като се справи с „извънземната“ техника държавният глава заплува в познати води. Той даде интервю и естествено изръси известните ни вече опорни точки, които явно е усвоил до съвършенство. Но този път имаше изненада. Той ясно каза, че следващото правителство го очаква „много работа“. Така всъщност цитира премиера Бойко Борисов, чието предизборно послание бе: „Работа, работа, работа!“ Което ще рече с думите на президента: „много работа“. Така Румен Радев подсказа, че трябва да се гласува за тези, които работят и ги чака още „много работа“.

Разчетох това му послание като призив да се гласува за ГЕРБ и СДС. Неслучайно той заговори и за стабилен парламент, за стабилно правителство. Ясно е, че в новия парламент единствено коалицията ГЕРБ/СДС може да гарантира такава стабилност. Разбира се, тя ще трябва да бъде подкрепена и от други партии, които осъзнават своята отговорност пред България. Стабилно правителство и парламент означават именно това – отговорност пред България. И тъй като наближава 12.00 ч. то е ясно, че до победата остават само 8 часа.