Бойко Борисов: Държавата е буквално счупена (ВИДЕО)

0
192
Бойко Борисов

Пенсиите се вдигнаха благодарение на нашите гласове, заяви Десислава Атанасова

„Държавата е буквално счупена. Над 2500 блока в България сме санирали. А те го извадиха от плана за възстановяване.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на кампанията на партията си в Разград.

„Това е най-лесната кампания. Защото, когато Корнелия Нинова говори за модела Борисов – ето ви цената на

Преди него говори водачката на листата Десислава Атанасова.

„Ние нямаме нужда от опорки като партията на посредниците „Продължаваме промяната“, заяви Атанасова.

Според нея изтеклите в социалните мрежи опорни точки за кампанията на ПП са възмутителни и неверни. „Те казват, че са млади. Е колко да е млад комунистическият сатрап Бойко Рашков. Казват, че са смели. Смели бяха като арестуваха Бойко Борисов и не си даваха сметка за последствията. Само след няколко месеца бяха свалени“, заяви тя.

„Определят ни като стари политици. Но ние сме се доказали, че при нас нямаше лекьосани парапети на управление, нямаше „Джемкорп“, нямаше кумове и близки приятелски връзки за по 140 евро на час. Нещо, което се случваше тези седем месеца. Били увеличили пенсиите, били направили антикорупционно законодателство. Увеличените пенсии се дължат на гласовете на ГЕРБ, защото с нашите гласове се прие актуализацията на бюджета. Направили градините безплатни. Кои детски градини? Тези, които Бойко Борисов построи“, заяви още Атанасова.

„На тези от „Промяната“ са им забранили да говорят по няколко теми. И каквото и да ги питат да повтарят едно и също – старите лица в политиката срещу младите и енергичните Бойко Рашков и Николай Събев. Да не говорят за геополитика, пише в опорните им точки. И доставките на газ са геополитика, и Украйна е геополитика, как няма да говорите господа? Кирил и Асен се срещнаха веднъж с президента Руанда, който оцени антикорупционната им политика. Докато предните години тук идваха всички световни лидери“, заяви още Десислава Атанасова от трибуната.

„Когато някой казва, че ГЕРБ е в изолация, той не знае какво говори. Как можем да сме изолирани, когато народът е с нас. На 2 октомври първа политическа сила ще сме ние – коалицията ГЕРБ-СДС“, заяви пък бившата енергийна министърка Теменужка Петкова.

„За последните 8 месеца гражданите успяха да видят разликата между държавническото управление на ГЕРБ и Бойко Борисов и аматьорското на „Продължаваме промяната“. Тези хора ще останат в историята като правителство, което говореше само лъжи и предизвикваше само кризи. Една от най-тежките е в енергетиката. Този сектор пряко касае всеки български гражданин и бизнес и бърка в джоба на всеки. Тези хора обясниха как последните 7 месеца са се учили. Когато поемаш управлението на държавата, нямаш време за учене“, заяви още Петкова.

„Те обявиха, че са спрели доставките от „Газпром“ и веднага подхисаха с посредници. Така пак получаваме газ от „Газпром“, но с 30% по-висока цена. Над 100 млн. лв. ни струва това на месец“, добави тя.

Петкова обвини ПП, че са виновни за инфлацията, защото не са овладели цените на енергоресурсите.

„Тези хора оставиха България без природен газ. Това се потвърди и от служебното правителство. Оттук нататък след цената да стане непосилна, защото те са купували тези танкери на над 450 лв. на мегаватчас, а обещаваха 4 пъти по-ниска цена“, заяви Петкова.

Според нея високата цена на електрическата енергия също е предизвикана от правителството на „Продължаваме промяната“. Те нямаше да си мръднат пръста да помогнат на бизнеса, на общините, на болниците. Под наш натиск бе сложен таван на цената в последните дни, добави Петкова.

ГЕРБ има антикризисни мерки – увеличени количества природен газ от терминала на „Александруполис“, ще има механизъм за компенсиране цената на природния газ, изброи още тя.