Полицията проверява книгата на Петър Илиев

0
112
Наталия Киселова и Петър Илиев Снимки: Клуб Z

Слави Трифонов се закани да разбере кой е „поръчал“ „почтения и лоялен“ юрист

Заместник-директорът на “Национална полиция” старши комисар Атанас Илков е изпратил писмо до издателство “Нова звезда”, с което иска подробна информация за книгата на Петър Илиев. За това съобщи в социалните мрежи лидерът на ИТН Слави Трифонов.

„Националната полиция да се интересува от една книга, при положение че това би могло да бъде дело от частен характер, означава, че това е поръчка, която тотално иска да смачка Петър Илиев, респективно да уязви мен. Прекрасно разбирам, че политиката е мръсна игра и не се интересува от съдбите на хората, в случая – от съдбата на един преподавател по конституционно право. Ясно е, че той и неговата книга са повод да ми бъде обяснено, че аз така не мога да ги правя тия работи. Добре. Разбрах посланието.

А сега моето: Аз за Петър Илиев ще се погрижа, както се грижа за всички почтени и лоялни хора, които познавам. И също така ще се погрижа да разбера кой си ти или кои сте вие, които сте в състояние да изгорите книга, да съсипете човек заради амбициите си за власт. И след това всичко по реда си. Законовият ред“, заканва се Трифонов.

Петър Илиев бе номиниран първо за правосъден, а след това и за вътрешен министър в проектоправителството на ИТН. Около него обаче се завихри скандал, свързан с негова книга. Етичната комисия на СУ го проверява по сигнали за плагиатство от колежката му Наталия Киселова. Един от сигналите според Тошко Йорданов е подаден от активисти на ДБ.