Позор, г-н президент! Срамота за всички, подкрепящи Румен Радев за втори мандат!

0
1139
Румен Радев

Така си и знаех! Ще бавят решението на Конституционния съд за двойното гражданство на Кирил Петков, докато отпадне предметът на делото

Соня Колтуклиева Снимка: фейсбук

Соня Колтуклиева, фейсбук

Така си и знаех! Ще бавят решението на Конституционния съд за двойното гражданство на Кирил Петков, докато отпадне предметът на делото, защото служебният кабинет, в който българо-канадецът беше назначен за министър, вече не съществува.

Позор, г-н президент!

Срамота за всички, подкрепящи Румен Радев за втори мандат! И ти, Слави, рицарю на законността, слуга на Суверена, искащ правова държава, не си ли поне малко смутен и разколебан?! Не че твоите гласове имат вече съществено значение, де – полетът на “Има такъв народ” надолу е бърз, но стабилен.

…” Поради отпаднал предмет, КС трябва да отклони искането на групата народни представители от 46-ото НС срещу указа на президента за назначението на Кирил Петков като министър в първото служебно правителство, а образуваното производство да бъде прекратено. В случай, че КС разгледа делото по същество, искането да бъде отхвърлено като неоснователно.”

Това се казва в становище на държавния глава Румен Радев до КС по делото зa двойното гpaждaнcтвo нa Kиpил Πeтĸoв.