ПП иска наказания за симпатизантите на „Възраждане“, обиждали Даниел Лорер /видео/

0
268
Снимка: Булфото

Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество, казват от партията

„Продължаваме промяната“ с остра реакция на действията срещу Даниел Лорер.

Преди ден депутатът бе причакан от група симпатизанти на „Възраждане“, които изразиха недоволство от политиката на партията, която Лорер представлява, и от неговата парламентарна работа. Наложи се полицейска охрана да се намеси.

Политическа Партия „Продължаваме Промяната“ се противопоставя твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки. За нас като партия в държава, членка на Европейски съюз, е недопустимо в XXI век все още да съществува подобен тормоз на етническа или верска основа.

По информация на партията Лорер е бил заобиколен плътно и нападнат вербално. „След като депутатът напуска кафене в близост до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и реч на омразата на база неговия еврейски произход“, добавят от ПП.

„Използваме случая, за да изразим отново силно безпокойство от безнаказаното засега разпалване на етническа омраза в българското общество. С ясното съзнание, че се прави с предизборни цели, сме убедени, че мълчаливото поощряване на такова поведение далеч не е безобидно“, се казва още в партийната позиция.

От ПП настояват замесените в хулиганската атака да бъдат подведени под отговорност.