Продължават протестите на работниците от „Автомагистрали-Черно море“

0
87
Снимка: архив
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Николай Димитров - ГЕРБ/СДС

Доставчиците спряха да ни обслужват, казват от фирмата

Работниците в „Автомагистрали – Черно море“ в Шумен ще продължат с протеста си в сряда пред сградата на областната администрация в града, съобщава БГНЕС.

В петък те ще излязат отново на пътния възел на АМ „Хемус“ край с. Белокопитово, а колегите им от Русе и Бургас – ще протестират в двата града. Това решиха на събрание работници на фирмата пред административната ѝ сграда в Шумен.

„Винаги сме заявявали, че протестите ни не са политически. Имаме само икономически искания – да ни бъдат платени над 36 млн. лева, които ни дължи държавата, но да ни бъдат платени всичките“, каза пред присъстващите Господин Янков, председател на синдикалната организация във фирмата.

„Деловодителки в Министерството на регионалното развитие и благоустройството ни увериха в петък, че днес ще получим писмо от Министерския съвет“, уточни той, но изрази съмнение, че такова ще има.

„Имаме информация от почти всички пътностроителни фирми в страната, които ни се обаждат, за да ни кажат, че ни подкрепят, че най-вероятно ще се включат в протеста на различни места в България“, съобщи Петя Стоянова, финансов директор и секретар на синдикалната организация във фирмата.

По думите ѝ повече от 100 работници на „Автомагистрали – Черно море“ са напуснали от април насам.

„Имаме предупреждение за спиране на тока, газта ни е спряна, телефоните ни също ще бъдат спрени. Доставчиците ни на битум и горива са спрели да ни обслужват, а понеже нямаме дизелово гориво за автомобилите, вероятно ще спрем и производството на бетон, защото няма с какво да го превозваме“, допълни Стоянова.