Проф. Ангелов вади доказателства за директор на болница в София с нарушения в обществените поръчки

0
497
Костадин Ангелов Снимка: Нова

Министърът е запознат и не е предприел нищо. Уволняват се директори с измислени основания, а други, довели до колапс лечебни заведения, стоят, защото са угодни

„Утре ще изпратя имейл с одитни доклади, в които ще се види как изпълнителен директор на лечебно заведение в София е нарушил закона за обществените поръчки, дублирал с договори за външни услуги дейността на заведението, уволнил е над 300 човека. Финансовата загуба е 10 пъти по-висока тази година, а той стои на длъжност. Няма логика да няма политически „чадър“. Министърът е запознат и не е предприел нищо. Уволняват се директори с измислени основания, а други, довели до колапс лечебни заведения, стоят, защото са угодни.“ Това коментира пред NOVA проф. Костадин Ангелов, депутат от ГЕРБ.

„Настоявахме за комисия, която разследва къде отива този един лев в цената на горивата. Този парламент изчерпа възможностите да дава решения на гражданите. С пределната цена на горивото ще спрем кражбите. Наблюдаваме управляваща опозиция, която дава решения на всички въпроси“, отбеляза проф. Ангелов.

„От ГЕРБ много пъти сме предлагали обединение. Борисов е единственият политик, който подаде ръка по приоритетите, той е държавник, мисли първо за държавата, после за партията и накрая за себе си. В основата на демокрацията стои комуникацията, иначе говорим за диктатура“, посочи Ангелов. И допълни, че ръстът на инфлацията на хранителните продукти е по-голям процент, отколкото в Украйна.

„Цената на хляба е намаляла със смешните 2%. Има промоции, които продължават определен период в някои хранителни вериги“, отбеляза професорът. Той коментира и здравната тема.

„Трябваше да подготвим здравната си система. Ние не сме готови за COVID-19. Говорим за медицинска и административна некадърност – чак на 12 юли се сещаме за антигенните тестове с направление. Това означава пълно безхаберие“, смята той.

По думите му властта за ГЕРБ е била средство за решаване на основните проблеми на гражданите. „В момента България лети към катастрофа. Имаме сериозни национални предизвикателства – цената на тока, газа, хляба, еврозоната, ковид кризата. Лидерското място в ГЕРБ не стои на масата за обсъждане, защото на национално събрание избрахме демократично Борисов за лидер. Искаме той да води нашата партия, защото благодарение на трите му успешни мандати той реши големи кризи и е доказал, че може да води България и да предлага решение на проблемите“, заяви проф. Ангелов.