Проф. Асен Балтов разбрал от медиите, че е уволнен като директор на „Пирогов“

0
55
Проф. Асен Балтов

Няма фиктивни пациенти. Ще съдя здравния министър, заяви бившият директор на спешната клиника

Малко съм изненадан от освобождаването си, разбрах от прессъобщението на министерството. Никой не ми се обади, никой не е съобщил и на администрацията в „Пирогов“. Това заяви отстраненият директор на „Пирогов“ проф. Асен Балтов пред БТВ.

„Казва се, че аз съм извършил нарушение и не съм изпълнявал служебните си задължения. Не съм аз този, който трябва да иска разговор със здравния министър. Най-малкото той трябваше да ме извика, за да ми обясни мотивите за отстраняването ми“, коментира още той.

„Проверките, които уж трябваше да се докажат, не показаха нищо. Няма точене на касата и фиктивни пациенти в „Пирогов“. Ще обжалвам всички обвинения. Използвана е клинична пътека и за постковид симптоми, а пациентите са лекувани, без да дадат нито една стотинка“, разкри проф. Балтов

„Виждайки какво се случва, не виждаме нито прозрачност, нито законност. Не ми съобщиха за уволнението, нямаше и конкретни доказателства за извършени престъпления“, допълни бившият шеф на „Пирогов“.

„Видяхме какво свърши служебният министър за два месеца – трябваше да подготви системата за новата вълна и да засили ваксинацията, а нищо от това не се случи“, съобщи проф. Асен Балтов.

„За мен беше чест да бъда директор на тази болница. Направих всичко възможност да работя честно. Ще спечелим с делото по обвиненията с лихвите“, завърши професорът.