Проф. Минеков, не всявайте страх у хората! Театрите не са казина, малко по-различно е

0
107
Велислав Минеков

Инициирайте незабавен диалог с всички представители на застрашените гилдии, за да можем заедно да се справим с проблемите

Христо Мутафчиев Снимка: фейсбук

Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите, по повод изказването на министъра на културата Велислав Минеков, че институции на загуба може да бъдат закрити, фейсбук

Уважаеми проф. Минеков,

В последните няколко часа не мога да си затворя телефона, заради десетки, да не кажа стотици творци и технически екипи в държавните театри, опери, които се страхуват, че ще останат без работа след последното Ви изказване, че ще трябва да спрете „предприятията“, които носят загуба.

Далече съм от мисълта, че заварвате най-прекрасната ситуация в Министерството на културата и особено в пандемичната криза, в която всички се намираме през последните 14 месеца от живота си, както и заради изключително ниския бюджет, с който разполагате. Но МОЛЯ, не всявайте страх у хората, които работят в тази сфера от години и се борят като на фронт във война като тази, която описвате! Подобни изказвания са предпоставка за сериозна дестабилизация на целия сектор.

Моля, инициирайте незабавен диалог с всички представители на застрашените гилдии, за да можем заедно да се справим с проблемите, които очертавате! Напомням Ви, че ние не работим в предприятия! И театрите не са казина. Малко по-различно е“, пише още Мутафчиев.