Проф. Радулов: Гафовете на Рашков пряко се отразяват на президента, ще си понесат отговорността

0
872
Николай Радулов

Аз не бих обявил неща, за които нямам доказателства и които са тежки обвинения, казва експертът по национална сигурност

Гафовете с назначението на Елена Фичерова и обвиненията в канибализъм към Бойко Борисов пряко се отразяват на имиджа на служебния кабинет, който всъщност в подбран от президента, каза пред Радио „Фокус” проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и кандидат за депутат на ИТН.

„Виждаме, че наближават президентски избори, така че гафовете на вътрешния министър и вицепремиер (Бойко Рашков) пряко се отразяват върху президента. Те си носят отговорността“, каза Радулов.

„Вътрешния служебен министър Рашков не е ловък в общуването с медии и не е достатъчно комуникативен, прави грешки. Аз не бих обявил неща, за които нямам доказателства и които са тежки обвинения. Но човекът е такъв, емоционален, и той, разбира се, ще си понесе отговорността за начина, по който пуска неща в публичното пространство“, обясни експертът.

По думите му Рашков и като вицепремиер е натоварен с твърде много задължения – да осигури честен вот и да разкрие истини за предишното управление. „Аз мисля, че тази задача би затруднила всеки“.

Аз мисля, че той (Рашков) ще проседи на тази длъжност не повече от времето, в което работи служебното правителство“, заяви Радулов.