Радан Кънев към Кирил Петков за „Възраждане“: Хаосът убива. Невинаги бавно

0
425
Радан Кънев Снимка: Нова тв

Аз, например, никога не бих гласувал за политическа сила, която допуска взаимодействие с „Възраждане“

Защо е важно ПП-ДБ да имаме общ механизъм за вземане на политически решения И обща комуникационна политика? За да не се стига до подобни ситуации, в които недообмислени изявления създават реален риск от загуба на политическа подкрепа.“

Това написа евродепутатът от ПП-ДБ Радан Кънев на Фейсбук страницата си.

Ето какво още пише той:

1) Въпросът за взаимодействие с „Възраждане“ е изначално политически, а не комуникационен. Аз, например, никога не бих гласувал за политическа сила, която допуска взаимодействие с „Възраждане“, при каквито и да било, изпълними или неизпълними условия. Отделно съм убеден, че „Възраждане“ отдавна са доказали прокремълската си същност. Т.е, по пътя на емпиричната логика, не биха могли да докажат обратното…

И това е въпрос на ясно, неподлежащо на никакви интерпретации, колективно политическо решение на политическата сила, която търси гласа ми. Както в ЕП съм категорично за поставяне на групата, в която участва „Възраждане“, зад плътен и безусловен „санитарен кордон“ – което и ще стане.

2) Едва след вземане на това решение, което е от първостепенна важност, следва да бъде проведено общо обсъждане КАК се комуникира то. За да няма и най-малка опасност оредяващите избиратели на коалицията да останат с впечатление, че тя отваря врата към „Възраждане“, при някакви въображаеми условия. И да е сигурно, че начинът, по който се комуникира, не допуска подвеждащи медийни заглавия.

Изобщо, добре е лидерите на коалицията да разберат, че общият, колективен процес на вземане на решения, както и общата комуникационна политика, са именно в тяхна полза, защита и интерес. Отворената и демократична политическа организация дава на лидерите си сила, гръб и подкрепа.

Хаосът във вземането и комуникирането на решения ги убива. Невинаги бавно.