Радев ще сезира Конституционния съд в понеделник за промените в основния закон

0
63
Румен Радев КАДЪР: БНТ

Влизаме в 2024 година с полуконституция, полу-Шенген, полуистина, полубюджет, полуреформи, полууправление, заяви президентът

Моето първо действие през настоящата година е да сезирам Конституционния съд за бруталното и в много отношения некомпетентно посегателство върху българската Конституция. Това обяви пред журналисти държавният глава Румен Радев след водосвета на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия.

Ще го направя още в понеделник и тогава ще се запознаете подробно с моите мотиви, защото те са наистина доста обемисти“, посочи той.

Влизаме в 2024 година със смесени чувства и половинчати решения – полуконституция, полу-Шенген, полуистина, полубюджет, полуреформи, полууправление, заяви президентът. По думите му когато „политическият разгул и търговията с националния суверенитет“ започнат да се приемат за норма, цената е националното достойнство и превръщането ни във втора категория европейски граждани.

Цената на апатията е нашето бъдеще, подчерта Румен Радев. Според него 2024 година ще бъде година на избори, но не само за Европейски парламент, а и за избори между войната и мира, между националното самоунижение и достойното ни европейско бъдеще, между примирението и действията.

Ще ни трябват много вяра в собствените ни сили и бъдещето на България, воля за решителни действия, единение на усилията и възстановяване на справедливостта, за да можем да се развиваме като достойна европейска демокрация, заяви президентът Радев.

Държавният глава честити Богоявление и Йордановден на всички именици, като им пожела здраве и късмет. Той пожела здраве и професионални успехи и на воините от Българската армия.