Радомир Чолаков: Държавата се срина за една година, България е фалирала страна

0
187
Радомир Чолаков Снимка: БНР

Това е резултат от войната срещу политическата система, в хода й управлението беше поверено на авантюристи, казва депутатът от ГЕРБ

Държавата се срина за една година и това са факти, заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Радомир Чолаков. По думите му държавният резерв към момента е под санитарния минимум.

„България е фалирала страна. Това е резултат от войната срещу политическата система. В хода на тази война управлението беше поверено на авантюристи. Не виждам какво през 12-те години от управлението на ГЕРБ толкова лошо се е случило на страната. Всичко показваше, че вървим нагоре. Имаше няколко олигарха, които попаднаха под фокуса на внимание. Те нямаха друг полезен ход, освен после да обвиняват в рекет. Войната срещу политическата система съвпадна с арестуването на някои от тези хора и повдигането на обвинения. Прокуратурата започна да си върши работата, защото факт е, че през всички години на прехода, прокуратурата се въздържаше да посегне на най-големите олигарси“, каза той.

По отношение на съдебното решение за ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов Чолаков обясни, че то е очаквано и справедливо.

„Съдът отсъди справедливо, решението беше логично. Това, което не очаквах, беше, че организаторите на ареста са толкова безогледни и некомпетентни. Не можех да повярвам, че няма да има обвинения, че няма доказателства. Те просто са го хванали и са го арестували. Това е абсолютна милиционерщина от най-дивашките времена на комунизма”, допълни той.

По думите му Борисов няма да съди нито държавата, нито конкретни личности.

„Такова дискредитиране на Петков, Бориславова и Рашков, не съм допускал, че могат да си причинят сами. За нас Кирил Петков вече не е министър-председател”, уточни Чолаков.

„Ние не се радваме на случващото се в държавата. Боли ни. Но правителството се срива само, то стъпи върху лъжи с идването си”, каза още той.