Радостин Василев опроверга Тошко Йорданов: Дончева не ми е предлагала подкуп

0
537
Радостин Василев Снимка: фейсбук

За юриста случаят бил морален

Депутатът от ИТН Радостин Василев днес заяви, че Татяна Дончева не му е предлагала подкуп от 500 хил. лв., за да разцепи парламентарната група и да осигури подкрепа за правителство с третия мандат.

Преди председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини Татаня Дончева, че е подхвърляла „някакви листчета“ със сумата на срещата с Василев. А днес прокуратурата се самосезира и започна проверка за търговия с влияние.

„Не ми е предлагала подкуп“, отсече обаче днес Василев, който вчера съобщи, че е имал среща с Дончева в неговата кантора.

Днес настоя, че няма и никакви листчета в себе си. „За мен случаят е морален. Всичко, което казах вчера в предаването по „7/8 ТВ“, е истината. Може да съм пропуснал нещо, но със сигурност не съм си измислил и не съм внушил някакви неща, които не са се случили. Казусът е морален и той показва какво се е случвало дълги години назад както в кулоарите на парламента, така и извън него. Това, че въобще проведох тази среща с г-жа Дончева, беше консултирано с ръководството на нашата партия. Те знаеха за това нещо“, заяви още Радостин Василев.

Според него Тошко Йорданов не е набедил Татяна Дончева, но всеки имал право да тълкува фактите по свой начин. „На мен ми заприлича на отвратителна среща с един играч от 25 години, който трябваше да бъде помолен вече да напусне моя офис, защото един час и половина го слушах как обижда всички и така си мислеше, че ще спечели някакво мое доверие“, заяви още Радостин Василев.

Той заяви, че са обмисляли дали веднага да направят достояние тази сцена, но Татяна Дончева не е спирала повече от месец да обяснява как зад ИТН са Маджо, Орлин Алексиев, ДПС.

Според него става въпрос за маниер на поведение. „Трябва да се види този човек, който ги говори тези неща, какъв морал притежава“, коментира Василев.

Дончева се закани вчера да съди Йорданов и Василев.