Рашков пак неподготвен – обяви, че обвинен в купуване на гласове кмет от ДПС е от… ГЕРБ

0
1179
Бойко Рашков

Вътрешният министър дръпна политическа реч, после избяга от въпросите на репортерите

Вътрешният министър Бойко Рашков отново се изказа неподготвен. Той обяви пред журналисти, че обвиненият в купуване на гласове кмет на Гурково Мариан Цонев е от ГЕРБ, а всъщност кандидатурата му през 2019 г. е издигната от ДПС.

След като му подшушнаха в ухото, Рашков се извини и спомена ДПС, но така че почти никой да не чуе.

Назначеният от Румен Радев силов началник говори повече от 10 минути, като през цялото време директно обвиняваше една-единствена партия в купуване на гласове.

Рашков си позволи, нарушавайки закона, да заяви, че ГЕРБ са опъвали чадър над купувачите на гласове. Той разказа с невероятен патос как в Кърджалийска област шефът на горското, който според него е от ГЕРБ, решавал на кого да дава и да не дава дърва за огрев според това за кого ще гласуват. Рашков стигна и по-далеч, като директно заяви, че Цвета Караянчева е звъннала на директора на РУ-Кърджали и го била заплашвала, че ще го уволни, защото закачал хора на ГЕРБ.

Рашков недоумявал как работата полицията по обиски и задържане в рамките на 24 часа по закона на МВР се смятало за репресия въпреки множеството сигнали.

Когато обаче дойде време журналистите да задават въпроси, Бойко Рашков напусна залата.