Ресторантьори на протестно шествие във Велико Търново

0
53
Снимка: архив

Недоволстват от новите противоепидемични мерки, които ги обричат на фалит

Ресторантьори излязоха на протестно шествие във Велико Търново. Причината за недоволството им са предложените нови противоепидемични мерки заради лавинообразното увеличение на случаите на COVID-19. Хората в бранша са категорични, че огромна част от заведенията са обречени на фалити и ще оставят без препитания служителите си, предаде БГНЕС.

Около 15.00 часа стотици ресторантьори се събраха в центъра на Велико Търново, за да изкажат недоволството си от новите ковид мерки.

Протестиращите са притеснени от разделянето на клиентите на ваксинирани и неваксинирани. Тревогата в бранша се засилва и от факта, че все още няма приета актуализация на бюджета, с която да се внесе повече яснота как ще бъдат компенсирани за евентуалните загуби от поредните ограничения. Днес във Велико Търново почти всички заведения затвориха за няколко часа в знак на протест.

По време на протестното шествие бармани, сервитьори и съмишленици спираха пред всяко заведение и ръкопляскаха пред затворените врати. Протестното шествие продължи по главната улица в старата столица и стигна до едно от възловите кръгови кръстовища в града. Движението беше блокирано, а утре от бранша ще протестират в Пловдив.