Росен Йорданов: Ролята на Божков е свързана с местните избори

0
310
Росен Йорданов Снимка: архив

Той не играе в неуговорени мачове, твърди психологът

Ролята, която Божков трябва да изиграе, е свързана с местните избори. Да почнем с атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев, после посещенията на президента в ЮАР, убийството на Къро и пуснатите записи, с линчуването на Гешев, т.нар. сглобка, кандидатирането на Васил Терзиев за кмет на София и убийството на Алексей Петров, каза в студиото на Би Ти Ви криминалният психолог Росен Йорданов.

По негови думи Божков има репутацията на човек, който не играе в неуговорени мачове. Дори се спекулирало, че има общо с Путин и е имал връзка с Пригожин и т.н.

Васил Божков е имал връзки с дълбоката държава, ключовият въпрос е с кого е сключил сделката, а не защо сега се връща, допълни още Йорданов. Според него той винаги е имал връзки с Държавна сигурност, както и Алексей Петров.

Цели поколения не си дават сметка какво е Държавна сигурност – добре организирана система от хора с връзки, каза още криминалният психолог.

А възможност на Божков да му е обещано друго и накрая той да изиграе бутафорна роля също има. Според Йорданов той няма шанс да спечели местните избори, но чрез кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София „голямата цел“ е именно тази – обществото да приеме хора с „подобна биография“.

А за политолога доц. Стойчо Стойчев завръщането на Васил Божков у нас е свързано с нещо значимо, случило се през последните седмици като убийството на Алексей Петров. Това е последното, което му е пречело и е актуално, каза Стойчев.

Трудно е и да се направят някакви договорки с прокуратурата, която не дава заявка да подхожда снизходително към Божков, коментира адвокат Димитър Марковски.