Румен Христов: Eмоциите са силни, окопите – дълбоки, по-скоро предстоят избори

0
44
Румен Христов

Ако не постигнем съгласие за коалиционно правителство, да изготвим структурен състав на Министерския съвет и да го внесем в парламента, казва лидерът на СДС

„Знаем в какво състояние е България, затова търсим да намерим нещата, които ни обединяват. Точките, предложени от ПП, бяха разгледани подробно от парламентарната ни група. Но има една точка, която, ако бъде изпълнена, останалите няма да могат. На срещата с ПП ще имаме енергиен, финансов, социален експерти, ще присъства и председателят на парламентарната група“.

Това каза пред БНР Румен Христов, лидер на СДС, депутат от ГЕРБ – СДС.

И подчерта, че като първа политическа сила ГЕР-СДС са натоварени с големи очаквания, „затова се прави всичко възможно за съставяне на правителство“.

В предаването „12+3“ Христов допълни, че „могат да бъдат направени крачки, ако се търси общото“.

„Имахме национален съвет на демократичните сили и решихме, че трябва да се направят всички възможни стъпки в посока на съставяне на правителство. Второ е решението – ако не постигнем съгласие за коалиционно правителство, да изготвим структурен състав на Министерски съвет и да го внесем в парламента. Това означава поемане на отговорност, това означава правителство на малцинството. Не бива да се бяга от отговорност в такъв тежък момент“.

Според него емоциите са силни, окопите – дълбоки и по-скоро предстоят избори, отколкото правителство.