Начало НОВИНИ Русия обявява утре анексирането на украинските територии

Русия обявява утре анексирането на украинските територии

0
24
Червеният площад в Москва Снимка: Pixabay

Церемонията ще се проведе в Кремъл

Русия обяви, че на официална церемония в петък ще анексира украинските територии, в които се проведе референдум.

Така регионите Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон ще бъдат обявени официално за руска земя. Това се случва въпреки продължаващото осъждане от страна на Запада на референдумите, проведени в тези територии. България и целия ЕС вече обявиха, че няма да признаят резултатите от допитванията.

Кремъл твърди, че жителите на четири окупирани региона са гласували за отцепване от Киев и присъединяване към Москва.

Церемонията по подписването на договорите за влизане на нови територии в Руската федерация ще се състои в петък, 30 септември, от 15:00 часа в Кремъл, съобщи говорителят на президента Дмитрий Песков.

„Утре в Големия Кремълски дворец, в Георгиевската зала, от 15:00 часа ще се проведе церемония по подписване на договори за влизане на нови територии в състава на Руската федерация“, каза Песков.

Путин ще се срещне с ръководителите на ЛНР, ДНР, Херсонска и Запорожка области в Кремъл по време на церемонията по приемането на териториите в състава на Русия.

Според непризнатите от международната общност и дискредитирани допитвания, с голямо мнозинство печели отговорът „за” откъсване от Украйна – 87% в Херсон, 93% в Запорожие и близо 99% в Донецк и Луганск.