Шамар от САЩ за Румен Радев

0
1157
Военният министър на САЩ Лойд Остин

Министърът на отбраната на САЩ пропуска България в черноморската си обиколка

Снимка: фейсбук

Атлантически съвет на България, фейсбук

ШАМАР ОТ САЩ ЗА РУМЕН РАДЕВ!

Министърът на отбраната на САЩ ще посети Грузия, Украйна и Румъния. И ще пропусне България…

Това е ясен знак за степента на доверие на нашия стратегически партньор към управлението на Румен Радев и неговия служебен премиер Стефан Янев. А сега хората на пРезидента се опитват да ни продават мантрата, че заради подкрепата си за инициативата „Три морета“ Радев се ползвал с по-голямо доверие във Вашингтон. Ако беше така, сега щяхме да се готвим да посрещаме госта от САЩ и да работим за конкретни проекти в отбраната, за да бъдем по-силен съюзник.

Вместо това Радев не спря да козирува на Москва, като по същото време размахва пред САЩ и НАТО намерението, че сме щели да купуваме, неясно кога, още осем самолета F-16. А в действителност в Министерството на отбраната не спряха да се чудят как да продължим да наливаме още пари в Русия за стара съветска техника. На лъжата краката са къси!

България, както и Румъния, има подписана със САЩ Пътна карта за сътрудничество в сферата на отбраната през идните 10 години. Явно в Букурещ министърът на отбраната на САЩ има какво да си каже с президента и румънския си колега за укрепване на стратегическото им партньорство в сигурността и отбраната. А в България очевидно няма да има за какво да си говорят…

Американският министър на отбраната предприема днес тази обиколка в Черноморския регион, преди да посети Брюксел, за да укрепи отношенията си с държавите, които са на първа линия на руската хибридна агресия, а също така и за да им благодари за приноса им към операцията в Афганистан.

Пропускането на България, която също е обект на руска хибридна агресия и е допринасяла за сигурността и възстановяването на Афганистан почти две десетилетия, е не само знак на недоверие към държавата ни като лоялен съюзник в НАТО, но и шамар за управлението на Румен Радев.

Какъв по-очевиден знак за това, че пРезидентът Радев със служебното си правителство ни превръщат в „черна дупка“ в Югоизточния фланг на Алианса?