„Сиела Норма“: ЦИК прави много грешни сметки, всичко е като във филм на абсурда

0
151
Веселин Тодоров Снимка: Блумберг ТВ България

Ако се получи забавяне още 3-4 дни, технологично няма да успеят с процедурата, казва изпълнителният директор Веселин Тодоров

Изпълнителният директор на „Сиела Норма“ Веселин Тодоров заяви пред БНТ, че по отношение на доставката на допълнителни машини за гласуване всичко е в ръцете на ЦИК. По думите му преговорите са приключили бързо, а всичко, което се случва, е като във филм на абсурда. ЦИК прави много грешни сметки, заяви Тодоров.

„Установихме, че освен местните и парламентарните са включени и президентските избори в процедурата. Не мога да разбера какво си мислят“, допълни Тодоров.

По думите му обаче това оскъпява процедурата почти два пъти, тъй като е много вероятно президентският вот да е на два тура.

Според него се създава грешно впечатление, че от фирмата продават машините, а всъщност те отговарят основно за тяхното обслужване. Надценката е около 7-8% върху всички разходи, но сега са били склонни да го направят почти без печалба.

Веселин Тодоров каза, че ако се получи забавяне още 3-4 дни, дори те технологично няма да успеят да осъществят процедурата.

„Казали сме в първия момент, че няма да направим поръчката за 6,5 млн. лева“, категорчен е той.

Той призова за политическа намеса, за да бъде покрита поне себестойността на процеса. Тодоров отхвърли тезата, че саботират изборния процес.

По стария договор за машините не е платена нито стотинка, но нямам право да го коментирам, ние сме платили няколко милиона данъци на държавата. Крайният срок за плащане по този договор е 25 юни.