Скандал във Варна! Кандидат-депутати от ДБ нападнаха „мутра“ на Мая Манолова

0
1786
Мария Тодорова

Поводът – разправии за наградата „Варна“

Кандидат-депутатите на Демократична България във Варна Ивайло Митковски и Николай Капитанов скочиха на една от мутрите на Мая Манолова – Мария Тодорова, съобщава vestonosec.net.

Кандидат-депутатите от ДБ.

Повод стана скандал за престижната награда „Варна“, която всяка година се връчва на популярни личности. Вчера двамата дадоха специална пресконференция, на която възмутено обясниха, че в качеството си на председател на комисията по култура в Общинския съвет Мария Тодорова проспала една от номинациите за наградата. Така съветниците изобщо не разгледали предложението за връчване на приза на големия художник Георги Лечев, а награда Варна отишла за писателя Станислав Пенев.

Мария Тодорова в момента е кандидат-депутат от листата на ИМВ, след като преди месец напусна БСП. Повод за това стана грандиозен скандал между нея и лидера на червените във Варна Борислав Гуцанов. “Дойде време, в което се оказах излишна в партията. Това е време, в което лявата идея, солидарността, равенството, демокрацията, принципите са думи, написани в Устава на БСП, който никой не чете и затова и не спазва”, обяви мотивите си за напускането тя.