Следователи влизат на оглед в гръмналите складове на Гебрев край Карнобат

0
32
Емилиян Гебрев Снимка: 24 часа

Достъпът до тях беше невъзможен, тъй като според указанията разследващите не могат да влязат на терен първите 72 часа след взрива

Експерти ще влязат днес в оръжейните складове край Карнобат, в които на 31 юли имаше взривове и пожар.

Те са за боеприпаси с отпаднала необходимост. Взривовете са били предшествани от пожар в една от 4-те сгради на фирма “Емко”, собственост на оръжейния търговец Емилиян Гебрев. Няма жертви и пострадали при инцидента.

Достъпът до складовете беше невъзможен, тъй като според указанията разследващите не могат да влязат на терен първите 72 часа след взрива.

Затова до вчера работата им се провеждаше дистанционно – с разпити на свидетели и оглед на записите от охранителните камери и чрез дрон.

“Не мога да кажа причините за взривовете, това е работа на разследващите”, каза Гебрев часове след взривовете. По-късно уточни, че няма как да се случи самовъзпламеняване, защото си има изисквания, които са спазени.

Според кмета на Карнобат Георги Димитров заради ранния час и отдалечеността на складовете местните не са усетили взрива. Складовете се намират на 4 км от града в местността Чобан дере.

Във вторник Емилиян Гебрев заяви за в. „Гардиън“, че е 100% сигурен, че руски агенти стоят зад взривовете в складовете му.