Спецов разпоредил данъчни проверки на фирми на Ивелин Михайлов от „Величие“

0
82
Ивелин Михайлов Снимка: фейсбук

Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами, каза шефът на НАП

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов съобщи, че е разпоредил проверки по подадени сигнали срещу фирмите на Ивелин Михайлов от партия “Величие”, създател на „Исторически парк“:

„Днес съм разпоредил проверки на фирмата и хората, които стоят като лица зад тази партия. Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами”, каза Спецов в Димитровград, цитиран от БТА.

Изпълнителният директор на НАП Румен Спецов в Димитровград, където участва в кампанията на Агенция „Митници“ срещу дрогата „Не сте сами“. Снимка: БТА

Той допълни, че по тези производства се работи, но все още няма резултати. Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения.

Спецов добави, че подадените сигнали към данъчните спрямо неговите фирми не са свързани със старта на предизборната кампания, която отмина.

По повод изтеклите записи, в които се твърди, че се чуват гласове на лидери от „Продължаваме промяната“ и в които се коментира „кеша“, Спецов каза, че не може да се установи кой ги е направил. Той добави, че НАП не работи по този случай.