Срещал ли се е Румен Радев тайно с Митрофанова в Плевен?

0
893
Румен Радев

Обсъждана ли е подкрепа за нова пропрезидентска партия ?

Стефан Ташев

За тайна среща в Плевен преди 10 дни на президента Румен Радев с руската посланичка Елеонора Митрофанова, съобщиха запознати пред Breaking.bg.

Срещата се състояла в Плевен в луксозна вила в парк „Кайлъка“. И е осъществена с посредничеството на бившия вътрешен министър и шеф на партия АБВ Румен Петков.

Защо държавният глава си урежда тайни срещи с руската посланичка, остава да гадаем. Но запознати предполагат, че една от темите на разговора е била евентуалната пропрезидентска партия на Радев. От няколко седмици в националните медии се вихрят аватарите на президента като Александър Маринов, шеф на сретегическия му съвет, които обясняват каква нужда има България от такава партия. Даже вече циркулира името: „Трети март“. Има съмнения, че проектът -партия „Възраждане“ върви към залез и се търси нов, като такъв може би ще бъде именно евентуалният проект на Радев. И неговото евентуално финансиране от Москва.

От началото на руската агресия в Украйна преди година и десет месеца Радев директно застана на страната на агресора в поредица от изявления, като подкрепя руската теза за „мирно уреждане на конфликта“.

Най-вероятно подкрепата за Русия е била друга важна тема, която е обсъждана на тайната среща в плевенската вила, казват информирани.

Въпреки правителството на „сглобката“ Радев успява да удържа позициите си в службите и държи на власт кадрите, назначени по негово искане от Бойко Рашков. Това може би и обяснява бездействието им срещу размаха на руската хибридна война срещу България.