Станишев за Нинова: Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум

0
372
станишев
Сергей Станишев

Днес стана очевидно, че разгромът на левицата на изборите ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации, казва бившият лидер на БСП

Лидерът на Партията на европейските социалисти и бивш лидер на БСП Сергей Станишев отговори на обвиненията на Корнелия Нинова. По-рано днес с пост в социалните мрежи тя обвини Борисов, че е координирал със Станишев махането ѝ.

„Чухте ли Борисов? От дума на дума, си дойдохме на думата. Той проговори за задкулисието, което сам създаде. Какви ли разкрития ще направи още? Миналата седмица започна поименно да изрежда хора от всички партии, на които е помагал. Интересно срещу какво. А днес призна, че разговарял със Сергей Станишев да ме махне“, написа тя.

„Представяте ли си: лидерът на управляващата партия казва на лидера на опозицията да отстрани неудобните му хора. Видя се, че съм била права за подводниците му в БСП и целта на вътрешната опозиция“, обяви Нинова.

„Партийната лоялност не ми позволяваше до този момент да коментирам резултатите на БСП. Очаквах Националният съвет да даде ясен знак, че е разбрал посланието на избирателите на тези избори. Това не се случи“, отвърна Станишев с пост във фейсбук.

„Днес стана очевидно, че разгромът на левицата на парламентарните избори ще бъде оправдаван чрез груби лъжи и манипулации. Чрез Фейсбук постове на партийния лидер. Левият опит за политическо шоу. Според Нинова, Борисов „ме е молел да я махна“. Задкулисно – от парламентарната трибуна. Е, не го послушах и днес тя е председател на БСП.

И я моля да отговори на няколко въпроса, които вълнуват хората в партията. Защо жертва Радев в услуга на Борисов и ДПС? А БСП трябваше да плати тази скъпа цена на изборите? Какво налага превръщането на БСП от голяма, демократична и сложна партия в средна, опростена, лидерска формация?“, пита я той.

„Как като единствена опозиция губиш поредните избори и отблъскваш половин милион избиратели? „Късно е, колеги, за китка!” Цитат от днес, от брифинга на ръководството на „Позитано” 20, с който Нинова нападна партиите на протеста. След всички опити на същото ръководство да се покаже като участник в протестите. Откривате ли политическа логика? Аз вече не откривам дори здрав разум“, завършва критиките си той.