Нинова и ортаците й от БСП не се явиха на разпит в прокуратурата

0
142
Корнелия Нинова Снимка: архив

Те трябваше да отговарят на жалбата на Кирил Добрев

Корнелия Нинова, Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Величкова не се явиха на разпит при прокурор Георги Иванов по жалбата на Кирил Добрев в Софийската районна прокуратура. Те бяха призовани за днес в 14 часа в СРП.

На 4 октомври Нинова обяви, че е получила призовка и е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев.

„Пет години Бойко Борисов си уреждаше вътрешна опозиция и я хранеше с ВЕЦ-ове, а сега включва и прокуратурата. Искат да дам на прокуратурата запис и стенограма от заседание на НС на БСП на 25 август. В призовката пише, че и от мен се изисква да връча призовки на Борислав Гуцанов и Гергана Алексова-Великова за явяването им на 12.10. при СРП. Първо няма да предоставя и един лист от партийни събрания на прокуратурата, да се снабдят с лична заповед за претърсване. Второ няма да се явим на разпит. Представител на Министерството на правосъдието да дойдат и да ме отведат принудително. Докато съм председател на БСП партията няма да влезе в техните схеми. Докато не реформират дълбоко правосъдната система на България няма да се излезе от омагьосания кръг“, заяви преди дни лидерът на БСП.

От призовката стана ясно, че изисканите запис и заверени копия на документи, както и екземпляр от връчените призовки, следва да бъдат изпратени в СРП в срок до 10 октомври 2022 г. „Обръщам Ви внимание, че Вашето явяване също и задължително за изясняването на фактическата обстановка и поради тази причина изпращам призовка и за Вашето явяване. В случай, че сте възпрепятствани да се явите на гореспоменатите дати и/или час, следва да се свържете с мен на горепосочения служебен телефон, за да бъде избрана друга дата или час за Вашето явяване. Ако желаете можете да се явите с упълномощен от Вас адвокат, който да присъства на снемането на писмените сведения“, пише още в призовката.