Ще изплува ли „Екзекутора“ Рашков чист от скандала с „непознатите му“ контрабандисти?

0
1547
Хората на Паскал и Живко Коцев подаряват на Бойко Рашков в дома му картина.

Възниква въпросът кой е управлявал МВР? Той или семейство Димитрови? Или е имало „паралелно“ МВР, ръководено от палата с 12 тоалетни?

Почти седмица след акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия, предизвикала най-големият скандал стигащ до върховете на Агенция „Митници“ и МВР, примката около бившия вътрешен министър на „промяната“ Бойко Рашков се затяга. Първо „Екзекутора“, който се хвалеше, че е „подредил“ изборите през есента на 2021 година и наричаше опонентите си „бивши хора“, бе натопен от най-довереното си лице в МВР, както се оказа, Живко Коцев. „Часовникарят“ Коцев, който според ПП-ДБ е национален герой, защото е взел „подарък“ за 50 000 евро от контрабандисти на публично място, го изпортил в показанията си, че бившият „Екзекутор“, сега скромен депутат от ПП-ДБ, му е довел контрабандистите „Иарата“ и сина му и той много ги обичал, защото бил лоялен на Рашков. Чак в сауна с тях влизал гол.

Както Breaking.bg писа вчера връзката между Рашков и Димитрови е осъществена от ексшефа на „Пътна полиция“ Тенчо Тенев, арестуван през 2021 година, но върнат от вътрешният министър на „промяната“ отново на поста. До вчера Тенев се подвизаваше като съветник на Николай Денков в МС.

След което Димитрови, според бившият шеф на ГДБОП и сегашен министър на МВР Калин Стоянов, са се разпореждали в сградата на ул. „Шести септември“ като у дома си. Рашков, който твърди, че изобщо не ги познава, ги развеждал в МВР като някакви началници, запознавал ги с директорите на служби!?! И то по времето, когато тогавашният главен секретар Петър Тодоров е правил справки в ДАНС, от които разбрал, по неговите думи, че „Иарата“ и сина му Стефан са обект на разследване от родното ФБР за контрабанда. Остава въпросът кой е управлявал МВР по времето на Рашков? Той или контрабандистите Димитрови, които са се разпореждали в министерството, в Националната полиция, там е назначен техен човек-Венцислав Кирчев от РПУ-Черноочене и в „Пътна полиция“, където също имат човек-Тенчо Тенев? А също и в митниците, след добавените днес нови доказателства на прокуратурата срещу ексшефката им Петя Банкова.

От думите на Калин Стоянов пред комисията за Асен Василев и скандала с митниците става ясно, че Рашков чрез машата си Живко Коцев на софра у дома си с Димитрови са правели кадровите назначения в МВР, чистките и всичко останало.

Е това ако не е скандал, здраве му кажи. Ако това, което казва Стоянов е вярно, излиза, че е имало „паралелно МВР“, което се намирало в дома на „Екзекутора“, с 12-те тоалетни, в „Манастирски ливади“. И там, с напълно „непознати хора“ бившият комунистически следовател е ръководил на софра министерството.

А ние преди три години се чудехме защо американските правоприлагащи организации отказваха да работят с МВР и в частност с министър Бойко Рашков. Може би пък зад океана са знаели туй-онуй и са подочули някакви неприятни неща от кухнята.

Защо Рашков още не е разпитан по скандала, особено след показанията на „часовникаря“ Коцев? Защо не е привлечен като обвиняем? Според градският прокурор на София Илиана Кирилова бившият комунистически следовател можел да разкаже „интересни неща“. Ами привикайте го, бе. До кога ще има „чадър“ над беззаконията на този човек? Той свещена крава ли е?

Според запознати „Екзекутора“ няма да излезе чист от този скандал. В ДАНС и Антикорупционната комисия са събрани достатъчно доказателства срещу него и особено за близките му връзки с „напълно непознатите“ Димитрови. Твърди се, че доста хора по веригата, не само Коцев, вече са „пропели“ и тъмните облаци около Рашков се сгъстяват.

Очаквайте скоро в Breaking.bg сериозни разкрития по темата, които ще сринат митовете и лъжите на бившия комунистически следовател, който от няколко дни се чуди от къде му е дошло.