Търговец на криптовалути изчезна безследно, подозират отвличане

0
156
Александър Алтънбашев

IT експертът Александър Алтънбашев е в неизвестност от няколко дни, Рашковото МВР мълчи

Бизнесменът Александър Алтънбашев – търговец на криптовалути, е в неизвестност от няколко дни. Националната полиция работи по основна версия за отвличане, съобщи „Труд“.

Подробности до момента не са известни, но става ясно само, че апартаментът му в София е бил старателно претърсен, като са задигнати всякакви електронни устройства и флашки с памет. Рашковото МВР не е съобщило нищо за случая, от който се вижда, че се връщат нашумелите отпреди 15-20 години мутри от бандата на „Наглите“. Само преди броени дни по повод разрастващата се в страната организирана престъпност главният прокурор Иван Гешев прогнозира, че след новата вълна от грабежи, кражби на коли и телефонните измами, ще се появат и бандите за отвличания срещу откуп.

Александър Алтънбашев е шеф на дружеството „Еста консулнтинг“ ЕООД, на което е собственик на капитала. Той е популярно лице от медии като Тв Европа, Блумбърг тв и други, които често го канят да коментира тенденциите на пазара за криптовалути. По образование е икономист, завършил е „Прогонозиране и планиране“ и „Бизнес администрация“ в УНСС. Влиза в бизнеса с крипотовалути през 2012 г., а от 2018 г. се занимава само с него, води и обучителни курсове по трейдърство. Казва, че тази търговия не е по-различна от търговията с акции или суровини, но този пазар има специфики и трябва да се внимава, тъй като има много рискови проекти.