Терзийски посъветва Хаджигенов да използва по-добри методи от прашките в предизборната кампания

0
1404
Николай Хаджигенов

Адвокатът излъгал, че записът с боя на протестиращи е укриван

Бившият министър на вътрешните работи Христо Терзийски посъветва днес в парламента Николай Хаджигенов и съратниците му да използват по-добри методи от прашките в предизборната си кампания. Терзийски не уточни дали става дума за дамско бельо или метателното оръжие, но се предполага, че става въпрос за второто.

Снимки: фейсбук

Мятането с прашки по сградата на МС бе част от поредицата инфантилни мероприятия на групата протестъри миналото лято.

„Аз съм изключително доволен, че г-н Маринов и аз станахме обект на атаката за полицейското насилие. Не може българската полиция да бъде използвана и поругавана с политически цели. Особено когато предстои началото на нова предизборна кампания. Знаете, че част от лидерите на политически сили са народни представители благодарение на използването на тези протести. Може би има средства и начини, по-добри от прашката, за да се прави предизборна кампания“, поясни Терзийски след дискусията в парламента.

„Записите са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени по компетентност в прокуратурата. Това е, което налага и позволява законовият ред. Тези записи не са укривани, стана ясно и от думите на Рашков. Нека този случай да не изважда от фокуса и пострадалите полицаи. Нека и те да бъдат също толкова силно във фокуса, колкото и този случай“ , обясни бившият вътрешен министър Младен Маринов, като по този начин опроверга заедно с Рашков лъжливото твърдение на Хаджигенов, че записът е укриван.