Тома Биков към Бойко Рашков: 25 години стари милиционери разигравате България с „незаконни подслушвания“

0
5275
Тома Биков Снимка: архив

Ще направим всичко възможно да докажем, че два месеца лъжете, закани се депутатът от ГЕРБ

„Вие раздвижихте въздуха, това правите вече 2 месеца. Нищо конкретно не чухме. Ние не искахме това изслушване, за да повтаряте това, което говорите два месеца в интервютата си. Искахме да чуем конкретни доказателства, които вие твърдите, че са секретни“, заяви Тома Биков след изслушването на Бойко Рашков, който така и не даде никакви доказателства за своите твърдения, че политици се подслушват незаконно.

Биков се обърна към Рашков и го призова да не мишкува, а да се държи като смел човек, какъвто твърди, че е. „Ако наистина сте смел човек, а не някакъв социалистически милиционер, излезте и кажете доказателствата“, призова го Биков, като допълни, че Рашков е похабил 117 хиляди лева на българските данъкоплатци, за да повтаря интевютата си.

„Излезе първо Атанасов, после вие казахте, че е вярно. Ако е незаконно, има ли наказани за тези незаконни подслушвания. 25 години стари милиционери разигравате България с незаконни подслушвания. Ние като народни представители също имаме достъп, не само Хаджигенов. Макар че ходихте на закриването на тяхната кампания“, заяви Биков.

Биков призова да не се слагат всички протестиращи под общ знаменател, защото на протеста миналото лято е имало хора с криминално минало.

„Подслушван е Васил Божов и негови групи, членове на агитки, които атакуваха Народното събрание с бомбички и е нормално да бъдат на вниманието на МВР. Ако вие сте против това г-н Васил Божков да бъде на вниманието на органите на реда, то означава, че вие не работите за държавата. Няма да оставим тази тема и ще направим всичко необходимо да покажем на хората, че два месеца сте лъгали“, завърши Тома Биков.

Десислава Атанасова предаде необходимите подписи другата седмица да се проведе закрито заседание, на което Бойко Рашков да разкрие доказателствата за незаконни подслушвания, които той днес не пожела да разкрие.