Тошко Йорданов: Дали си на руска или задокеанска каишка – все си на каишка

0
98
Тошко Йорданов Снимка: Трибюн

Председателят на ПГ на ИТН с разкрития как се финансират фондации и медии, близки до ПП и ДБ

„Дали си на руска или задокеанска каишка- все си на каишка”, написа в акаунта си в туитър Тошко Йорданов. В поредица от съобщения той дава примери с фондации, сдружения и медии, които се финансират от ПП и ДБ, за да прокарват определена идеология.

Например Сдружение „Институт за управление на публичната среда” получава 530 500 лева, а негов председател на УС е Антоанета Цонева от „Демократична България”.

Друг пример е Фондация „Български институт за правни инициативи”, която получава над 880 000 лева, и в която се подвизава Христо Иванов.

ТуитърСпоред информацията на Йорданов „Асоциацията на европейските журналисти” взима близо 600 000 лева, а Mediapool над 1 млн. 200 хил. лева. Сайтът „Клуб Z“ за публикации с бизнеснасоченост получава 170 000 лева. Фондация „Отец Паисий 36”, която издава пловдивския сайт „Под тепето” и активно подкрепя ПП и ДБ, е взела над 350 000 лева, пише още Тошко Йорданов.
Туитър
ТуитърСпоред данните на представителя на ИТН фондация „Америка за България“ финансира академия „Телерик“ с 930 000 лева, а на протеста в защита на кабинета на Кирил Петков е имало хора и на компанията.