Тошко Йорданов: Депутатите не са проститутки да ходиш да си ги купуваш както направи Кирил Петков

0
103
Снимка: кадър

С поредица от глупави, лъжливи изявления той къса конците на бъдещето правителство

С поредицата си „глупави, лъжливи“ изявления от днес Кирил Петков е започнал да къса конците на бъдещото правителство един по един. Това обяви Тошко Йорданов в парламентарните кулоари след вота. Когато ПП вземат първия мандат, и ако изпратят покани, вероятно ще разговаряме. От начина, по който разговарят ще последва нещо, под каквато и форма да последва. Ако последва“, уклончив бе той на въпрос биха ли подкрепили нов кабинет. Кирил Петков трябва да води разговори с представителите на политическите сили. Не с всеки един депутат по отделно, настоя той.

Депутатите не са проститутки да ходиш да си ги купуваш, както направи Кирил Петков. Купи си 6, ако има и други такива – да си купува и тях! Но това не е политическо поведение”, каза още Йорданов и призова Кирил Петков “да се научи на политика”.

Шефът на депутатите на ИТН се оплака, че са били прогонени от коалицията заради неспазването на коалиционното споразумение.

„От 4 месеца предупреждавахме, че вървят по въже, по което му късат конците. Сега ми е интересно ако в парламента влезе т.. нар. Френско предложен и бъде прието с гласовете на ПП, ГЕРБ и що не и ДПС, тия дето зяха за коалиции какво ще направят“, заяви Йорданов. И припомни съвест и гласувания на управляващите с ГЕРБ като зелените сертификати например. По думите му лицемерието в този парламент е издигнато на невероятно високо ниво.