Тошко се изрепчи на ДБ и ИБНИ: Няма да играем по вашите правила

0
220
Тошко Йорданов

Асен Василев е откраднал интелектуална собственост, не може да е министър, заяви довереният човек на Слави Трифонов

„Какво се случи през тези четири дни, че „Демократична България“ се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изявява претенции и да се опитва да реди кабинет, без да е силата, която е спечелила избори? За нас това е недопустимо и неприемливо“, посочи в декларация от парламентарната трибуна Тошко Йорданов, председател на „Има такъв народ“, по повод втвърдената политика на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Демократична България“.

Йорданов попита какви игри се играят в 46-ото НС.

„Ние отскоро сме в политиката и разбираме, че политиката е мръсна игра“, каза Йорданов. После обясни защо не одобряват служебния министър Асен Василев.

„През 2008 г. инвеститор дава 1,5 млн. долара на „Лесно. ком“, която продава самолетни билети. Тогава изпълнителен директор е Асен Василев. През 2009 г. инвеститорът отказва да налива пари и възниква конфликт. Тогава Асен Василев дава личен заем, а след това изисква да му бъде върнат, с това фалира фирмата.

След това основава нова фирма със същата дейност, която участва в редица дела. Новият продукт на фирмата е направен въз основа на код от откраднат компютър от Асен Василев. Той признава откраднатата интелектуална собственост, а това е признато и от лондонски съд“, заяви Тошко Йорданов.

„Ние няма да играем по вашите правила! Г-н Христо Иванов и г-жа Мая Манолова, вие явно не осъзнавате, че карате Бойко Борисов да се радва и да потрива доволно ръце, защото вие водите нещата към следващи избори. Изумително е, че не разбирате“, отбеляза Йорданов.