В празни приказки за „реформа“ и „промяна“ и в популистката истерия на „изчегъртването“ управлението на държавата беше просто зарязано

0
310
Съдът на ЕС в Люксембург

Не си спомням случай, в който за един ден ЕК да обяви три съдебни иска срещу България

Веселин Желев Снимка: фейсбук

Веселин Желев, фейсбук

Ето крайния резултат от „промяната“, т.е. от почти тригодишната безплодна игра на избори. Няма кой да въвежда европейското законодателство, оттам – процедури за нарушения и дела срещу България в Съда на ЕС с риск за солени глоби.

Десет години бях кореспондент в Брюксел. Не си спомням случай, в който за един ден Комисията да обяви три съдебни иска срещу България. А това бяха „новобранските“ десет години на страната ни в ЕС (2007-2017).

В празни приказки за „реформа“ и за „промяна“ и в популистката истерия на „изчегъртването“ управлението на държавата беше просто зарязано. Това бяха три години на празно приказване, предимно от представителите на т.нар. „либерална градска общност“ (те друго не са доказали, че могат) и от случайно попаднали в политиката карагьозчии. Цената на тези три години тепърва ще плащаме. И всичките тези „реформатори“, от много мерак за Европа, нищо не са направили да въведат правилата ѝ, за които техните министри и евродепутати са гласували в Съвета на ЕС и в Европейския парламент.

Бок-лу-ци! О-став-ка!