Варварите са пред портите

0
422
Председателката на НС Ива Митова с костюмче на Шанел и човекът на ДПС Стоян Денчев до нея. Снимка: фейсбук/В.Димчев

Едни хитри хора прокараха законодателство, което превръща изборите в България, а оттам и цялата страна, в минирана повърхност

Виктор Димчев

Виктор Димчев, фейсбук

Цяла сутрин слушам експерти, които споделят аргументи за и против Великденския изборен кодекс.

Изглежда нито времето ще стигне за купуване на нови изборни машини, нито сигурността на тези компютри ще бъде гарантирана по какъвто и да било начин, нито гласуването ще свърши по-бързо, нито ще е по-сигурно, нито ще е по-надеждно или неоспоримо, нито по някакъв начин ще гарантира вота или ще спре схемите за купуване на гласове.

Тъй като видях как Председателят на Народното събрание влиза без маска след среднощното гласуване на няколкото страници изборни промени по запетайки, алинеи и параграфи, в катедралата на България, придружена от един от най-доверените хора на Ахмед Доган, също без маска, облечена в костюм, който струва колкото две депутатски заплати, си рекох, че няма случайни неща.

Докъде ще доведе тази нова, хунска, среднощна, шоу версия на управление на страна – предстои да научим, че не просто няма да имаме по-прозрачни, сигурни и достоверни резултати от изборите, колкото и да се нагласят правилата, е повече от сигурно.
За жалост това е само началото, което може да заведе държавата обратно в тъмната половина.

Реалността е тук. Варварите са пред портите.

– – –
Докато празнуваме Великден, едни хитри хора прокараха законодателство, което превръща изборите в България, а оттам и цялата страна, в минирана повърхност.

Може да се окаже, че както и да гласуваме, изборните резултати ще бъдат нарисувани от софтуер, шепа отривисти любители и нечия воля.
Опасността не е реална, това е реалност.

Такова нещо по време на Терминатор 2 просто не можеше да се случи.
Да си знаете.