Васил Велев: Бюджетът прилича на подкуп към избирателите с парите на децата им

0
61
Васил Велев

Най-нуждаещите се едва ли са най-подкрепените в страната, коментира Хасан Адемов

„На нас бюджетът ни прилича на подкуп към избирателите с пари на техните деца. Изливане на пари в нереформирани системи, с големия черпак гребем от бъдещето и разливаме на този, който вика най-силно“ – така Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал, коментира бюджет 2024 г.

Бившият социален министър Хасан Адемов коментира, че най-нуждаещите се едва ли са най-подкрепените, както и че обикновено управляващите предпочитат универсален подход за подкрепа.

„Годината не беше лоша за труда. Ние доста се поборихме в последно време за бюджета, но и към момента няма пари за здравеопазването – за спешната медицинска помощ, за РЗИ-тата, за земеделието – Селскостопанската академия, борбата с градушките, за градския транспорт в София, където хората събират подписка за ефективни стачни действия“, каза Любослав Костов, вицепрезидент на КНСБ, пред Би Ти Ви. Той сподели, че е разговарял с кмета Васил Терзиев, но той отговорил, че няма пари. А финансовият министър Асен Василев отказал.