Вътрешният министър Рашков пак държа политически речи

0
279
Бойко Рашков

Той не виждал смисъл в общата работа за изборите между МВР и прокуратурата

Вътрешният министър Бойко Рашков пак държа днес политически речи, вместо да се съсредоточи върху усилващия се мигрантски поток и борбата с престъпността. „Отдавна съм престанал да се вслушвам в това, което казва един пропаднал политик в нашата страна, по отношение на който започват да се събират много сериозни доказателства“, каза Рашков по повод казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че у нас работи контрабандна схема –  „пътя на копринката“.

Според Рашков силовото ведомство има доказателства срещу бившия премиер и ще даде гласност, без да разчита на съдействие от държавното обвинение.

Служебният министър не виждал смисъл в общата работа за изборите между МВР и прокуратурата. Според Бойко Рашков предложението на главния прокурор за национално междуведомствено звено е „несъстоятелно“.

„Аз още не съм получавал писмо от него, чувам само по медиите. Като дойде, да го видя какво е написал главният прокурор, аз мисля, че със или без писмо, работата в МВР върви много добре. По отношение на изборите има дейности, които са специфично полицейски.“, посочи Рашков.

По думите му от 2018 г. Специализирана прокуратура не давала ход на 25 разследвания, които се отнасяли за организирани престъпни групи.