Рашков разказва лакърдии, но крие за сигнали за купуване на гласове за ПП

0
1028
Снимка: ПИК

Абсурдистан! Гласувалите за президент се оказаха точно колкото гласувалите за парламент

Временният вътрешен министър Бойко Рашков-Дамаджаната даде пресконференция с лакърдии за намерени разписки в дома на кандидат-депутат от Софийска област и уж борбата с купените гласове по време на изборите.

Въпреки шумните акции на Рашковото МВР и след тези избори, както на 11 юли, няма нито един осъден за това престъпление.

Не се намери обаче нито един журналист да попита саморекламиращият се вътрешен министър дали е имало сигнали за купуване на гласове от страна на други партии, защото той повтаря само ГЕРБ и ДПС.

Според полицейски източници в цялата страна са подадени множество сигнали за купуване на гласове през офисите на фирма „Еконт“. Шефът на фирмата Николай Събев бе кандидат за депутат от партията на Кирил Петков и Асен Василев. Нещо повече, Събев се оказа най-големият дарител на партията с над 300 000 лева. Затова ще бъде награден като министър на транспорта.

Сигналите са подавани в различни полицейски управления, но по тях не е работено, твърдят запознати. Може би защото МВР бе хвърлено да репресира ГЕРБ, а да поощрява купуването на гласове за пропрезидентската партия.

Продължават да се засилват съмненията, че машинното гласуване е манипулирано, но това е пропуснато умишлено от хората на Рашков. Според неофициална информация резултатите при гласуването 2 в 1 са абсолютно еднакви. Броят на гласувалите и за държавен глава и за депутати съвпадат напълно. Това няма как да е вярно, защото много хора са предпочели да гласуват само за президент или само за парламент. Според сигнали на членове на СИК това не е възможно, защото според техните наблюдения много хора са избрали само едната опция за гласуване.