Александър Иванов: Рашков питал ли е Спецов кой ще възстанови 1,5 млн. лв. задължения на фирмата му към хазната

0
278
Асен Василев и Румен Спецов Снимка: фейсбук

Може би новият собственик на фирмата, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговори, коментираха от ГЕРБ съобщението, че Спецов е бил заплашван

„Бойко Рашков да се заеме със случая със заплахите срещу шефа на НАП Румен Спецов. Защо е бил заплашван и от кого? Как случаят с Ива Митева беше разкрит за ден, а сега Рашков не дава отговор“, каза на брифинг Александър Иванов от ГЕРБ, който заедно с Тома Биков и Жечо Станков бе в село Ялботина, община Драгоман.

Иванов обясни, че са дошли на място пред къщата на новия собственик на дялове от фирмата на Спецов. От ГЕРБ отново призоваха да се разследва продажбата ѝ със задълженията към хазната в размер на 1,5 млн. лв.

От партията настояват за отговори на няколко въпроса: Рашков попитал ли е Спецов кой ще възстанови неизплатените данъчни задължения на продадената компания? Кой и защо е заплашвал Спецов? „Притесняваме се, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговори или пък да си иска въпросните 1,5 млн. лв.”, коментираха още от ГЕРБ.